Traditioneel staat 1 mei in het teken van het BK ploegentriatlon in Doornik en ook dit jaar was dat niet anders. Voor mij betekende dit de eerste triatlonwedstrijd van dit seizoen en dus hoog tijd om eens mijn pen boven te halen.

 

Dit jaar kreeg ik opnieuw de kans om deel uit te maken van ons topteam samen met 4 straffe madammen, zijnde Charlotte, Ine, Delphine en Jonie. Wetende dat een derde plaats er misschien wel inzat, was een goed strijdplan essentieel.
Het plan:
– Zwemmen: Jonie en Delphine in onze voetjes.
– Fietsen: Delphine en ik rijden ons leeg voor de ploeg, Jonie mag ‘in hare zetel’ in het wiel rijden.
– Lopen: Jonie, Charlotte en Ine, onze drie beste loopsters, gaan alleen verder om een toptijd neer te zetten.

 

Zo gezegd, zo gedaan. Om 14u21 stipt schuifelden we het water in. Er diende 750m afgelegd te worden. Ondanks dat Jonie een paar keer tegen me opbotste omdat ze de verkeerde richting uitzwom, hebben we onze formatie mooi kunnen aanhouden tot het einde. Met een goed zwemnummer achter de rug konden we beginnen aan onze klim naar de wisselzone. Ja, wel degelijk een klim tussen de bomen met daaropvolgend de brug op en af. Halleluja, wat was me dat…
Zwemplan: Check!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de voor de ene al vlottere wissel dan de andere vonden we elkaars wiel snel terug om van start te gaan aan 20km fietsen. Mijn doel: beter doen of in Herderen vorig jaar, waar ik na 10 min de rol moest lossen. Na enkele minuten in het wiel voelde ik dat ik het tempo wel aankon en kon ik even de kop overnemen. “Yes, dit jaar heb ik toch al iets kunnen doen voor de ploeg!”, ging door mijn hoofd. We draaiden verder vlot rond, Ine en Charlotte namen de langste stukken voor hun rekening waarna Delphine en ik iets kortere stukjes deden. Jonie bleef zoals gepland mooi in het wiel.
Fietsplan: Check!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de tweede wissel zat het erop voor Delphine en mij. Nu was het aan onze loopsters om het af te maken in de afsluitende 5 km lopen en dat hebben ze dan ook schitterend gedaan! Charlotte, Ine en Jonie liepen mooi naar een derde plaats!
Loopplan: Check!

 

 

 

 

 

 

Kortom: teamwork op zijn best!
Dankzij deze goede prestatie staan we dus voorlopig ook derde in het T3 klassement. Dat is toch wel een vreugdesprongetje waard!
Heel blij dat ik dit jaar mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Bedankt aan de vele supporters en fotografen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar de volgende wedstrijd: clubkampioenschap op 6 mei, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *