Op zoek naar een wedstrijdje tussen Aarschot en Izegem kwam ik terecht bij de sprinttriatlon in Jabbeke. Kwestie van zeker te zijn dat ik het niet afleer. We dienden een parcours van 500m zwemmen, 30 km fietsen en 5 km lopen af te leggen. Weinig stress, geen druk, gewoon een tussendoortje. 

 

Na een vlotte beachstart nam ik snel de leiding bij de dames. Hoewel ik nog een boei mistte door het felle licht van de zon en zo enkele seconden verloor, kwam ik toch nog als eerste dame uit het water. Al zigzaggend tussen de laatste mannen die 5 minuten eerder waren vertrokken, liep ik naar de wisselzone. Weer een lange aanloopstrook, maar dat zijn we ondertussen gewend.

 

De eerste 7 km op de fiets reed ik solo, daarna kreeg ik gezelschap van 2 andere dames. Helaas ging het tempo hierdoor niet omhoog. Ik heb enkele ontsnappingspogingen gedaan maar tevergeefs, met 2 waren ze sterker. Jammer, maar dat heb je nu eenmaal bij draftingwedstrijden.

 

Lopen werd een strijd om de derde plaats. Ondanks dat ik toch een 0.5 km/u sneller liep dan in Aarschot, heb ik mijn plaats niet kunnen behouden. Toch een mooie vierde plaats en daarnaast tweede belofte.

 

Al bij al een goede wedstrijd, het zwemmen en fietsen zit super goed, maar ik onthoud vooral dat er weer wat progressie te zien was in het lopen. Hopelijk kan ik die trend verderzetten de komende wedstrijden.

 

Next one: BK triatlon Izegem op 15 augustus

 

Bedankt aan trainer Brecht, mama, al de andere supporters en fotografen!

MAURA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *