Nu ik al een weekje van mijn ‘rust’periode heb kunnen genieten in Schotland en ondertussen ook weer mijn eerste uren van het nieuwe schooljaar heb overleefd, wordt het hoog tijd dat ik mijn blog hier weer even aanvul. 

 

Op 26 augustus stond ik aan de start in Viersel, de voorlaatste wedstrijd van mijn seizoen en daarbij ook mijn allerlaatste jeugdwedstrijd ooit. Het werd een drukke dag. Om 8u nam ik nog deel aan mijn PO (postoverste)- examen (deel van mijn vakantiejob als redder aan zee) en om 13u werd ik in Viersel verwacht. Als je weet dat mijn examen tot 10u duurde en de weg naar Viersel 1u45 in beslag neemt, dan begrijp je ook wel dat dat allemaal wat krap was. Al bij al kwam alles goed, geslaagd voor mijn examen én op tijd aan de start. Weliswaar met een helm in bruikleen aangezien ik die aan de zee had laten liggen. Thanks Freek!

 

Zwemstart verliep vlot. Ik kwam als derde bij een kopgroepje van 3 uit het water. Dankzij een snelle wissel kon ik alleen aan het fietsen beginnen. De daaropvolgende 20km ook niemand meer gezien. Uiteindelijk met een mooie voorsprong op clubgenootje Elena en een gat van 2 min op de achtervolgende groep de tweede wissel binnengelopen.

Daarna volgden nog twee rondes lopen. Mijn eerste ronde verliep verrassend vlot, de tweede ronde daarentegen kreeg ik te kampen met steken in mijn rechterzij en moest ik enkele malen tot wandelen overgaan. Uiteindelijk wel nog mijn tweede adem gevonden en als 5de overall (jeugd A en junioren) gefinisht. Dit leverde me uiteindelijk wel nog een 2e plaats op bij de junioren. Toch lichtjes ontgoocheld over mijn loopnummer, maar met mijn matige voorbereiding in het achterhoofd viel dat goed te relativeren.

Op 2 september zaten mijn twee reddersmaanden erop. Vanaf dan dus veel tijd om te trainen en uit te rusten met het oog op mijn laatste wedstrijd en daarbij eerste kwart van dit seizoen.

Tot mijn verbazing mocht ik in de PRO-wave van start gaan. Niet enkel tussen de beste vrouwen, maar ook de beste mannen. Met andere woorden, er lagen dus wel enkele sterke zwemmers naast me aan de startlijn. Of beter gezegd: stonden, aangezien we met onze voeten aan de grond konden. Na het eerste keerpunt vond ik de voeten van een groepje mannen en kwam ik samen met hen na 14 minuten het water uit. Dit als tweede dame, na Charlotte Deldaele.

Net zoals in Aarschot mocht ik ditmaal ook weer op mijn tijdritfiets springen. Dat geeft toch altijd wel een extra goed gevoel. De beentjes voelden niet top, maar ik ging wel goed vooruit. Het vooropgestelde voedingsplan werd keurig afgewerkt. Na 42 km mocht ik dan ook weer mijn fiets aan de kant zetten en mijn loopschoenen aantrekken.

Goed gezwommen, goed gefietst, nu nog die 10km lopen overleven. Eerste ronde ging goed, tweede ronde al iets minder, derde ronde was doodgaan dankzij steken in mijn zij en een opkomende kramp in mijn quadriceps. Mijn lichaam is duidelijk nog niet gewend aan meer dan 5km lopen.

Ik werd 8e dame, 2e belofte en 1e junior en dat klinkt in mijn oren helemaal niet slecht. Ondanks de blessure toch nog pijnvrij een kwarttriatlon kunnen afwerken, dat is wat ik van deze dag onthoud.

 

Seizoen 2018 werd niet helemaal hoe ik het me het vooraf had voorgesteld, maar ik weet wel dat ik er sterker uitkom. Mijn zwemmen is nog steeds op punt en in het fietsen heb ik een mooie stap gezet. Daarnaast heb ik wat aan mijn looptechniek gesleuteld wat me zou moeten sparen van een nieuwe scheenbeenvliesblessure. Dit seizoen heb ik vooral geleerd om veel geduld te hebben en te luisteren naar mijn lichaam. Toch wel een belangrijke les als atleet. In dat opzicht was seizoen 2018 toch niet helemaal voor niets. Misschien niet de mooiste prestaties ooit, maar zeker een grote stap in de goede richting!

 

Voor de laatste keer dit seizoen een heel grote dankjewel aan trainer Brecht, ik werk graag nog een jaar met jou samen! 🙂 Daarnaast wil ik ook mijn club EFC-ITC bedanken voor het vertrouwen en de steun. En zoals steeds: merci mama, papa, supporters en fotografen!

 

MAURA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *